Vi selger sølv
smykker med kvalitet..

Faktura ONLINE
fakta silver
halsband silver
silver jewelry

Historie og fakta om sølv

Ulike typer av sølv

Forside  Meny sølvsmykker  Bestill produkt  Rengjøring sølv  Om oss  Historie  Liquid sølv  Kjøpbetingelser 
historia silver
gotland
 mexico
history

Den største andelen av alle sølv i verden er produsert blant annet i Mexico, Peru, Bolivia, Canada, USA og Australia. Den største produsenten er Mexico, som produserer ca 15% av verdens produksjon. I de fleste tilfeller er sølv legert med andre metaller for å gjøre den sterk og motstandsdyktig, vanligvis bruker produsenter 92,5% soliditet og 7,5% kobber, og kalles "Sterling Silver". Denne prosentandelen er mest brukt i smykker industrien. Metallet blir mer motstandsdyktig mot korrosjon fra luft, vann og andre alkaliske og sure stoffer.

 Sølv får en mørkere og gulaktig tone, i ekstreme tilfeller er reaksjonen så sterk at metallet blir svart. Sølv reagerer ofte med svovel i luften, og proteiner i menneskekroppen. Dette innebærer at overflaten må vedlikeholdes jevnlig for å beholde sin glans. Sølv som produseres i dag inneholder vanligvis ikke nikkel, et stoff som noen mennesker med allergi er følsomme for. Sølvet som kommer fra Mexico er uten nikkel.
 Sølv er brukt i mange industrielle prosesser, vanligvis som en naturlig katalysator i utviklingen av fotografier. Dette funnet ble gjort på 1800-tallet, da innspillingene begynte. I forbindelse med innføring av digital fototeknologi ble dette bruk sterkt redusert. Tidligere brukte industrien rundt 60% av alle sølv, i dag er det mest brukt i smykker industrien.

Et enklere og billigere versjon av sølvliknande smykker er nysølv, som ikke inneholder noen soliditet, men består av kobber, sink og nikkel. Alpakka er en annen legering som inneholder nikkel, som noen ganger sølv for å få en sølv-lignende overflate. Begge disse legeringer bør ikke brukes, hvis du har nikkelallergi.

I naturen er det ekte Sølv med 83% soliditet og som regel 17% kobber og ringte verksølv. Når stoffet er konvertert til 92,5%-igt sølvinnhold, kan dette være en hvitere tone sølv som heter '925 'eller, som nevnt tidligere, Sterling eller Sterlingsølv. En ny variant er 80%-igt sølv som brukes i noen deler av verden.

 Historien om sølv: De første områdene som startet behandle sølv var de landene som i dag heter Tyrkia, Hellas og Kreta. Den største individuelle gruven var Lavrion utenfor Athen mellom 1200 f.Kr. og 100 e.Kr.. Lavrion dominerte all produksjon i den da kjente verden. Da romerne hadde erobret de fleste land i sørlige og sentrale deler av Europa, slik at den utvidede gruvedrift, hovedsakelig i Spania. Og de gjorde det i ca 1000 år. Rundt 85% av all produksjon og handel fant sted i og fra Mexico, Bolivia og Peru mellom år 1500-1800. Dyktige håndverkere fra Mexico produserer meget vakre smykker, som de akkurat har gjort i hundrevis av år.

Forside  Meny sølvsmykker  Bestill produkt (eng)  Rengjøring  Kontakt  Kart  Lenker  Uttalelser